بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چیست؟

همان‌طور که ویروس‌ها در بدن ما به سرعت تکثیر می‌شوند، در بازاریابی ویروسی نیز به محتوای تصویری، ویدئویی، صوتی و هر نوع محتوای دیگری که به سرعت در میان مردم منتشر و یا به اصطلاح فراگیر می‌شود، محتوای ویروسی یا وایرال شده می‌گویند. محتوای ویروسی به سرعت منتشر شده و توسط تعداد زیادی از مخاطبین مشاهده می‌شوند. به عنوان نمونه می‌توان به ویدئوهایی که به سرعت در یوتیوب منتشر می‌شوند اشاره کرد. در خارج از دنیای اینترنت به این نوع بازاریابی، بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان به دهان  گفته می‌شود.

در علم بازاریابی برای این‌که بتوانیم محتوای ویروسی را با موفقیت تولید و منتشر کنیم باید بتوانیم استراتژی‌های بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ به خوبی طراحی و پیاده‌سازی کنیم.

 

اما بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) چیست؟

بازاریابی ویروسی (Viral Marketing) به زبان ساده روشی از بازاریابی است که کاربران را وادار می‌کند تا پیام مورد نظر را در سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی به سرعت منتشر کرده و آن را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند.

در بازاریابی ویروسی خود مخاطبان برای اشتراک پیام تصمیم می‌گیرند و آن را منتقل می‌کنند.

در دنیای امروز، که در دسترس ترین رسانه، اینترنت است، بازاریابی ویروسی یک شکل بسیار مؤثر از تبلیغات است. به دلیل این‌که در شبکه‌های اجتماعی می‌توان به سرعت و به راحتی یک پیام را منتشر کرد، این ابزارها به پر استفاده‌ترین ابزاری که در وایرال کردن یک پیام به کار می‌رود، تبدیل شده است. پیش از نفوذ و گسترش اینترنت، این نوع از تبلیغات به صورت دهان به دهان توسط مخاطبان پخش می شد.

هدف از به کارگیری استراتژی‌های بازاریابی ویروسی، این است که پیامی را طراحی کنیم که به راحتی توسط مخاطبین وایرال شود، با این حال استفاده از وایرال مارکتینگ مانند شمشیر دو لبه است،در طراحی پیام ویروسی باید مراقب باشیم که چه نوع پیامی را منتشر می‌کنیم، زیرا بخش اعظمی از فرایند اشتراک و کنترل پیام ویروسی به دست مخاطبین است و باید به این نکته توجه داشت که پیام جوری نباشد که نادرست تفسیر شود. در این صورت کمپین وایرال مارکتینگ با شکست قابل توجه‌ای روبرو خواهد شد و عوارض بسیار منفی برای برند دارد.

در صورت توجه به این نکته، اگر بتوانیم یک کمپین موفق وایرال مارکتینگ را طراحی کنیم، نتایج بسیار خوب و مثبتی برای برند به دنبال خواهد داشت.

 

مزایای وایرال مارکتینگ چیست؟

 

کم هزینه است

 یکی از مزیت‌های بازاریابی ویروسی این است که کاربران بخش قابل توجهی از کار را برای ما انجام می دهند، که این موضوع خود هزینه های مرتبط با تبلیغات را به شدت کاهش می دهد و لازم نیست برای پخش تبلیغات در فضاهای مختلف رسانه‌ای هزینه کنیم.

پتانسیل بالایی برای دیده شدن توسط تعداد بالایی از مخاطبین را دارد

 بدون آن‌که سرمایه گذاری کنیم یا تلاش دیگری انجام دهیم، با تولید و پخش یک فیلم که در فضای اینترنت وایرال ‌شود، امکان بالایی برای دیده شدن توسط مخاطبان بین المللی را دارد. به همین دلیل، با این استراتژی بازاریابی، یک شرکت کوچک یا حتی یک شخص می تواند توسط مخاطبان بسیار زیادی در سرتاسر جهان دیده شود.

تهاجمی نیست

در بازاریابی ویروسی، این کاربر هست که تصمیم می‌گیرد مشارکت کند و پیام را به اشتراک بگذارد. بنابراین این شیوه بازاریابی در مقایسه با اشکال کلاسیک‌تر تبلیغات تهاجمی نیست. در این شیوه تبلیغاتی، درک از برند و تعامل با آن، به طور قابل توجهی بهتر صورت می‌گیرد.

به آگاهی از برند کمک می‌کند

اگر بتوانیم پیامی خلاقانه طراحی کنیم که بسیار جذاب و دارای ویژگی‌های خاصی باشد که از نظر کاربران جذاب باشد، خود کاربران تصمیم می‌گیرند آن را به اشتراک بگذارند و از این رو یک ارتباط شخصی با برند شما ایجاد می کند. بدون شک بازاریابی ویروسی ابزاری فوق العاده قدرتمند است که در فرایند برندسازی و آگاهی از برند می‌تواند بسیار موثر باشد.

برای طراحی سایت نیاز به کمک دارید؟

سلام خوش آمدید!
برای ارائه خدمات بهتر در زمینه طراحی سایت و سئو مشاوران ما در واتس اپ در خدمت شما هستند.

منو